Leone iese la defilare! Cea de a 50-a ediţie a Carnavalului Florilor va aduce la Oradea, pe 21 august, şapte din cele 16 care alegorice care vor defila în Debreţin cu o zi înainte. Acesta este cel mai mare număr de care scoase simultan la defilare în ultimii 12 ani.

Anul acesta, carul alegoric Oradea – Debreţin îl va reprezenta pe Lone, mascota campioanei României la baschet CSM CSU Oradea, la o scaldă în Aquapark.

"Relaţia de parteneriat dintre cele două administraţii locale se va reflecta şi prin carul comun Oradea - Debreţin, care va fi prezent atât la Debrecen, cât şi la Oradea, şi va înfăţişa Aquapark-ul din Oradea, cu mascota Leone a CSM care participă la o distracţie în noul aquapark", a declarat viceprimarul Florin Birta, joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la aquapark-ul orădean.

La eveniment au mai luat parte viceprimarul oraşului Debreţin, Szeles Diana, reprezentantul Direcţiei de organizare evenimente Fonix, Edit Bodor, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune, Mihai Jurca şi consilierul local Huszar Istvan.

"Între Oradea şi Debreţin, oraşe înfrăţite de 25 de ani, există o colaborare foarte bună. Dovadă este faptul că la ediţia din 2017 ne gândim deja să invităm artiştii de la Carnavalul Florilor din Debreţin să participe şi la Oradea, astfel încât să ajungem să sărbătorim împreună", a spus viceprimarul Szeles Diana.

Potrivit organizatorilor, amenajarea unui car alegoric costă circa 15.000 de euro, iar carul comun al celor două oraşe înfrăţite reprezintă un aquapark pentru a atrage atenţia asupra resursei comune de apă termală. Mascota echipei orădene de baschet personalizează parcul acvatic orădean, care urmează să fie deschis în următoarele săptămâni.

Pentru ilustrare imaginea carului alegoric a fost reprezentată de oaspeţii din Debreţin pe un tort (foto) care a fost tăiat împreună de viceprimarii celor două oraşe. Amenajarea efectivă a acestuia va începe la sfârşitul acestei săptămâni.

În ceea ce priveşte manifestările de la Oradea organizate de APTOR, Fundaţia Episcopia Bihor, Teatrul Regina Maria şi Teatrul Szigligeti Ede acestea vor începe în după-amiaza zilei de 21 august cu defilarea celor şapte care alegorice de-a lungul principalelor artere din oraş.

"Alaiul va porni în jurul orei 15 din zona blocurilor Zig-Zag din bulevardul Dacia şi va înainta pe direcţia Parcul Petofi, Bulevardul Magheru şi strada Independenţei până în Piaţa Unirii unde va rămâne până în jurul orei 19.30", a spus directorul APTOR, Mihai Jurca.

Carele vor putea fi admirate în piaţa centrală unde va avea loc şi un flash mob la care vor participa însoţitorii acestora. Ulterior, pe scena care va fi ridicată în Piaţa Unirii vor evolua peste 600 de artişti bihoreni de la dansatori de muzică populară la trupe pop, dar şi majorete din Serbia şi Ungaria.