Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, marţi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au confiscat carne de porc refrigerată în valoare de 247.000 lei din două autotrenuri care au intrat în ţară prin Borş, după ce au descoperit că documentele de însoţire a mărfii prezentate de şoferi erau false.

"Autotrenurile care erau încărcate cu carne de porc refrigerată provenind din Ungaria au fost oprite sâmbătă, în apropierea Punctului de trecere a frontierei Borş. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, actele de însoţire a mărfii prezentate de şoferii autotrenurile erau false, neavând trecute destinatarul real la rubrica beneficiar", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Din cercetările poliţiştilor, actele au fost contrafăcute deoarece beneficiarul real al cărnii, Lauflomark SRL Haieu, este o societate aflată în interdicţie de a face tranzacţii intracomunitare.

"Poliţiştii bihoreni au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de carne, 41.184 kilograme, a fost confiscată iar beneficiarul real al mărfii a fost sancţionat cu amendă în valoare de 10.000 lei", a mai punctat Alina Dinu.