Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală faţă de un cetăţean ungar de 27 ani pentru evaziune fiscală. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, tânărul e suspectat că, în perioada octombrie 2009 - iunie 2010, în calitate de administrator al unei firme din Salonta, a efectuat achiziţii intracomunitare de produse din carne în valoare totală de 857.596 lei din Ungaria, produse pe care le-a vândut ulterior în România, fără să evidenţieze tranzacţiile în contabilitatea societăţii ori să le declare organelor fiscale.

Tânărul s-a sustras şi de la verificările financiar - fiscale, declarând un sediu fictiv pentru societatea sa. "Organele de control au constatat că la respectiva locaţie, declarată ca sediu pentru societate, nu s-au desfăşurat activităţi comerciale", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 300.158 lei, suma reprezentând impozite şi taxe datorate de societate către stat.