Întreaga cantitate de pui importată din Polonia despre care Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că a fost descoperită cu Salmonella în cadrul controalelor efectuate luna trecută a fost confiscată în depozitul operatorului economic, fără să fi ajuns în rafturile magazinelor, a declarat vineri, pentru BIHOREANUL, dr. Ovidiu Szalo Mureşan, director adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor.

După cum BIHOREANUL a relatat deja, 21 de tone de carne de pasăre a fost descoperită ca fiind contaminată cu Salmonella de către specialiştii ANSVSA în urma unor controale efectuate în perioada 31 martie – 30 aprilie, din care o tonă într-un depozit din judeţul Bihor aparţinând unui agent economic a cărui identitate nu a fost dată publicităţii.  

"Permanent se fac controale şi la carnea adusă din import, mai ales la cea din Polonia şi Ungaria, care are mai des această problemă. În ce priveşte cantitatea de o tonă adusă din Polonia şi despre care ANSVSA a anunţat că a fost contaminată cu Salmonella, aceasta a fost depistată în depozit de către medicul veterinar de circumscripţie, care supraveghează producerea, depozitarea şi comercializarea, şi care a luat măsuri imediate pentru reţinerea în vederea neutralizării, înainte de procesare şi comercializare", a explicat dr. Ovidiu Szalo Mureşan.

ANSVSA a anunţat că în urma controalelor efectuate în cursul lunii trecute la operatorii economici din ţară au fost depistate 21 de tone de carne de pasăre cu Salmonella, notificând autorităţile veterinare din Polonia prin Sistemul Rapid de Alertă Alimente şi Furaje (RASFF).