Comisia de examinare prezidată de conferenţiarul universitar dr. Ovidiu Burtă şi din care au mai făcut parte medicii Hadrian Borcea (şeful UPU-SMURD) şi Gabriel Mihalache (şeful de la Medicină Legală) l-a notat, luni, cu 9,5 pe fostul viceprimar al Oradiei, Gheorghe Carp, la proba de susţinere a proiectului de management aferentă concursului pentru ocuparea funcţiei de manager la Spitalul Judeţean.

La proba anterioară, de test-grilă, susţinută pe data de 14 februarie, Carp luase nota 9,6, astfel încât media sa finală la încheierea probelor este 9,55.

"Cea de-a doua probă a durat un pic mai mult decât prevede regulamentul, 17 minute în loc de 15 minute, fiindcă am dat mai multe detalii", a declarat pentru BIHOREANUL doctorul Carp luni, după ce şi-a susţinut programul de management pe baza căruia intenţionează să conducă spitalul.

Deşi a fost singurul candidat, Carp a afirmat cu ironie că mai are "emoţii", deoarece aşteaptă rezultatul eventualelor contestaţii. "Aştept comunicarea rezultatelor finale după trecerea perioadei de contestaţii (n.r. - ceea ce se va întâmpla pe 27 februarie), ca să nu se mai işte alte comentarii", a mai spus Carp sarcastic, aluzie la spectaculoasa răsturnare de situaţie de astă-toamnă, când la aceeaşi funcţie a candidat, tot de unul singur, fiul ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau Csongor, care susţinuse toate probele într-o singură zi, la finele căreia a şi fost declarat câştigător al concursului.

De altfel, în urma comentariilor privind eventuala incompatibilitate între funcţia câştigată la şefia celui mai important spital din Bihor şi cea de ministru a tatălui său, survenite ca urmare a derulării concursului "pe repede înainte", Rili jr. avea să renunţe la ocuparea postului în care urma să-l înlocuiască pe interimarul Gavril Grebenişan, fost manager al Maternităţii din vara anului 2010 până în primăvara lui 2011.

În ceea ce-l priveşte, Gheorghe Carp a renunţat la funcţia de viceprimar odată cu numirea sa ca manager interimar al Spitalului Judeţean, pe 6 ianuarie, când a expirat mandatul provizoriu al lui Grebenişan.