Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Oradea a avizat în şedinţa de joia trecută reconversia funcţională a amplasamentului delimitat de străzile Rampei şi Peţei din zonă industrială în zonă cu structură mixtă.

Modificarea funcţiunii terenului cu o suprafaţă de 49.000 metri pătraţi a fost aprobată de CMUAT la cererea unei persoane fizice, care îl deţine.

"Documentaţia se referă la un PUZ de reconversie funcţională dintr-o zonă industrială şi de depozitare în zonă mixtă. Terenurile studiate se află în zona E a municipiului Oradea, cu acces din strada Peţei şi strada Rampei (foto jos). Reconversia funcţională s-a definit ca oportunitate în urma unei proceduri de iniţiere a documentaţiei de urbanism în care au fost consultaţi toţi proprietarii din zonă", a precizat Arina Moş, viceprimarul municipiului Oradea.

Potrivit unui comunicat al reprezentanților municipalității, pe acest amplasament ar urma să fie construite 16 blocuri cu 4 etaje şi o grădiniţă (foto jos).

"Se vor construi 14 corpuri de clădire în regim de înălţime S+P+4E cu câte 15 apartamente şi 2 corpuri de clădire S+P+4E cu câte 10 apartamente fiecare. De asemenea, se propune un imobil în regim de înălţime parter pentru dotări de cartier (grădiniţă cu 4 grupe)", a transmis Primăria.

Iniţiatorul PUZ-ului pentru noua dezvoltare imobiliară a mai propus lărgirea drumului existent pe amplasament şi construirea de noi căi de acces care să preia traficul din cartier.