Locuitorii cartierelor Nufărul şi Seleuş vor putea ajunge în cartierul Ioşia fără a mai ocoli prin zona centrală. "Foarte mulţi cetăţeni care traversează oraşul din zona Seleuş spre Ioşia vor putea veni pe scurtătură fără să mai treacă prin centrul oraşului, aglomerând inutil traficul", a declarat primarul Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţă de presă.

Primăria a predat săptămâna trecută firmei Selina amplasamentul pentru lucrările de amenajare a unei căi de acces între străzile Meiului şi Seleuşului, prin câmpul lăsat în paragină în zona lângă Lotus Center, inclusiv cu construirea unui pod nou peste pârâul Peţa. Lucrările, în valoare de 5,2 milioane lei, fără TVA, vor trebui finalizate în 12 luni şi se vor desfăşura în două etape.

Lucrări în două etape

În prima etapă, constructorul va reamenaja intersecţia străzilor Meiului şi Nufărului, va prelungi strada Meiului, lucrările cuprinzând inclusiv reţeaua de canalizare menajeră şi cea iluminat public, şi va construi un pod nou peste pârâul Peţa. Accesul spre cartierul Seleuş se va face prin strada Prieteniei care va fi reamenajată. Lucrările mai cuprind construirea a două parcări cu 24, respectiv 98 de locuri, în prelungirile străzilor Zorelelor şi Vavilov precum şi amenajarea unei alei noi între străzile Vavilov şi Nufărului.

În cea de-a doua etapă a lucrărilor, constructorul va executa o cale nouă de acces între capetele străzilor Tăbăcarilor şi Eforiei şi va amenaja o parcare cu 45 de locuri în spatele noii biserici ortodoxe din Nufărul.

Se modernizează strada Nojoridului!

Noua cale de acces va lega cartierele Nufărul şi Seleuş de şoseaua de centură prin strada Nojoridului. Primăria a predat săptămâna trecută amplasamentul pentru demararea lucrărilor de modernizare a străzii Nojoridului pe o porţiune de peste 500 metri cuprinsă între străzile Brânduşei şi Ogorului.

Valoarea lucrărilor se ridică la 427.000 lei, fără TVA, iar temenul de execuţie este de 60 de zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.