Consiliul Local a aprobat marţi, cu unanimitate de voturi, studiul de fezabilitate şi suportarea cheltuielilor neeligibile în cadrul unui proiect în valoare de 15 milioane de euro pentru care municipalitatea speră să obţină finanţare europeană. "Am lucrat în termen foarte strâns pentru că proiectul trebuie depus până la data de 30 aprilie iar şansele să obţinem aceste fonduri sunt foarte mari", a explicat pentru BIHOREANUL Marcel Boloş, şeful Direcţiei Dezvoltare Durabilă.

Municipalitatea vrea să atragă fonduri europene pentru trecerea întregului cartier Nufărul de pe încălzirea pe bază de cărbune pe încălzirea pe apă geotermală. Investiţia presupune execuţia a două foraje, din care unul la o adâncime de 2.800 metri, construcţia unei clădiri de 714 metri pătraţi pentru staţia geotermală şi dotarea cu punct termic cu pompe de circulaţie, staţie de umplere, staţie de dedurizare, amenajarea unui circuit nou tur-retur de la staţia geotermală la punctele termice deservite şi montarea conductelor de transport al apei uzate termic la sondele de injecţie.

Investiţia prognozată de municipalitatea orădeană face parte dintr-un proiect mai vast de reabilitare a termoficării la nivelul întregului oraş, estimat la nu mai puţin de 92,4 milioane de euro.

Conform planurilor Primăriei, municipalitatea ar suporta 3,8 milioane euro din investiţie, diferenţa urmând să fie acoperită din fonduri guvernamentale şi comunitare.

Cartierul Nufărul este primul din Oradea care se va încălzi pe bază de apă termală.