Două căruţe trase de cai, în care se aflau cinci persoane, au fost filmate în timp ce circulau pe contrasens, marţi, pe Drumul Naţional 76, între Oradea şi Sânmartin.

Înregistrarea video de câteva secunde a fost publicată pe grupul de Facebook dedicat şoferilor Info Trafic Bihor & Oradea.

În imagini se vede cum cele două căruţe circulă pe contrasens pe sensul de mers Oradea - Sânmartin în zona hotelului Sky, la ieşire din Băile Felix.  

Cei mai mulţi internauţi, membri în grup, s-au amuzat pe seama evenimentului. "Nu-i căruţa ca Merţanu", a scris unul dintre ei, făcând referire la o manea cu aceste versuri, mai degrabă o "odă" închinată căruţelor.

Cert este că circulaţia celor două vehicule pe contrasens este interzisă şi reprezintă un pericol pentru participanţii la trafic.

Filmarea publicată pe grupul de Facebook:

(Sursa video: grupul de Facebook Info Trafic Bihor & Oradea - Paul Chinde)

Nimeni nu a sunat la 112

În urma apriţiei imaginilor în mediul online, BIHOREANUL a contactat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor pentru a afla dacă incidentul a fost sesizat autorităţilor.

"Vă informăm că la nivelul IPJ Bihor nu a existat niciun apel prin SNUAU 112 şi nicio sesizare cu privire la imaginile respective. Poliţiştii rutieri bihoreni s-au autosesizat în urma apariţiei imaginilor în mediul online şi efectuează verificări pentru identificarea persoanelor respective şi stabilirea împrejurărilor în care a fost comisă fapta", a declarat pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

Dacă aceştia vor fi identificaţi, cel mai probabil vor fi sancţionaţi cu amendă.

Comisarul şef a mai transmis şi că este important ca cei care văd astfel de incidente în trafic să sune imediat la 112, "pentru ca poliţiştii să poată interveni în cel mai scurt timp, iar pericolul să fie îndepărtat din trafic de îndată", a mai transmis purtătorul de cuvânt.

UPDATE: 

Cei doi căruţaşi au fost prinşi şi sancţionaţi, miercuri, de poliţiştii Biroului Rutier Oradea. Aceştia au primit câte o amendă de 870 de lei fiecare pentru circulaţia pe drumul naţional (acest lucru fiind interzis căruţelor) şi pentru circulaţia pe contrasens.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!