Casa Darvas la Roche din Oradea urmează să fie deschisă publicului ca instituție muzeală în a doua jumătate a lunii august.

”Lucrările de reabilitare sunt finalizate, în prezent se montează mobilierul și se lucrează la decorațiuni. Intenționăm să achiziționăm câteva piese de mobilier proiectate de frații arhitecți Vágó, iar până la jumătatea lunii august Casa Darvas va fi pusă în funcțiune și va fi deschisă publicului”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Lucrările de reabilitare a imobilului, în valoare de 5,7 milioane lei cu TVA inclus, au fost executate de firma Constructorul Sălard cu începere din ianuarie 2018.

Construită între anii 1909 – 1912 de frații László şi József Vágó, casa din strada Iosif Vulcan 11 se numără printre cele mai originale creații în stil Art Nouveau-Secession.

Miercuri, cu ocazia zilei internaționale Art-Nouveau, Fundația de protejare a monumentelor istorice din județul Bihor a distribuit în mediul online un filmuleț de promovare a vitraliilor din Oradea. Clipul poate fi vizionat mai jos!