Casa Darvas - La Roche va găzdui în perioada 26 noiembrie - 30 aprilie o expoziţie de gravură a celebrului pictor Francisco de Goya, cu ocazia împlinirii a 275 de ani de la naşterea artistului plastic.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, de la ora 13, în Casa Darvas - La Roche în prezenţa proprietarului colecţiei, avocatul George Şerban, a curatorului acesteia, Alexandru Chituţă, şi a istoricului Ovidiu Pecican.

„Expoziţia aniversară de grafică "Goya - 275 de ani de la naştere" este dedicată marelui pictor si grafician spaniol Francisco de Goya (1746 - 1828), unul dintre părinţii picturii moderne, din opera căruia s-au inspirat atât impresioniştii, cât şi expresioniştii. Evenimentul deschide suita expoziţiilor temporare de artă plastică ce vor fi prezentate la Casa Darvas - La Roche din Oradea", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Evenimentul este susţinut şi de Ambasada Spaniei în România, care, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de relaţii diplomatice cu România, a sprijinit organizarea expoziţiei în oraşe precum Oradea, Bucureşti, Iaşi şi Sibiu.