Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că "în urma confirmării unui caz pozitiv Covid-19 în data de 22.04.2020 la o persoană angajată a Casei de Pensii Beiuş, DSP Bihor a efectuat o anchetă epidemiologică, în cadrul căreia au fost identificaţi 15 contacţi ai persoanei respective".

Potrivit informării DSP Bihor, "toţi contacţii au fost izolaţi la domiciliu şi, în conformitate cu metodologiile în vigoare, contacţii simptomatici vor fi testaţi pentru Covid-19". De asemenea, DSP Bihor a dispus efectuarea dezinfecţiei la sediul Casei de Pensii Beiuş.

Comunicatul precizează, citând conducerea Casei Judeţene de Pensii Bihor, că plata pensiilor şi a ajutoarelor nu va fi afectată, iar activitatea oficiului local din Beiuş va fi preluată de către CJPP Bihor.

Cetăţenii din zona Beiuş pot trimite documentele, ca de pildă dosarele de pensionare, către Casa Judeţeană de Pensii Bihor fie prin poştă, la adresa din Oradea, str. Dunărea nr. 6, fie prin email, la adresele mail@cjpensiibihor.ro şi mailbeius@cjpensiibihor.ro.

Sursele BIHOREANULUI susţin că angajata biroului local din Beiuş al CJP Bihor depistată Covid pozitivă se ocupa, în timpul liber, şi cu servicii de frizerie şi coafură, ceea ce explică numărul relativ ridicat al persoanelor cu care a fost în contact în ultima perioadă. De asemenea, sursele precizează că femeia a fost internată încă de miercuri la Spitalul Municipal din Oradea.

O parte dintre colegii angajatei de la Beiuş au fost şi ei testaţi, iar rezultatele analizelor au arătat că nu au fost infectaţi.