Începând de joi, Casa Judeţeană de Pensii Bihor are o nouă directoare, o funcţionară care în urmă cu câțiva ani era "agreată" de PSD, fiind, însă, soţia unui USR-ist important. Noua şefă a preluat funcţia, chiar în ziua numirii, de la Andaluzia Coraş, interimară de anul trecut.

Surse politice au declarat BIHOREANULUI că la negocierile politice duse la nivel local, Casa de Pensii Bihor a fost adjudecată de USR-PLUS, acesta fiind singurul motiv al schimbării.

Preluare rapidă

În vârstă de 58 de ani, noua directoare a Casei Judeţene de Pensii Bihor, Doina Cosor (foto), a fost numită în cursul dimineţii de joi, 17 iunie, printr-un Ordin semnat de preşedintele Casei Naţionale, Daniel Baciu, iar la ora 12.00 şi-a şi preluat funcţia de la Andaluzia Coraş, numită interimar în ianuarie 2020.

Potrivit noului Ordin, Doina Cosor a fost împuternicită să exercite "cu caracter temporar", pentru o perioadă nedefinită de timp, "funcţia publică de director executiv al Casei Judeţene de Pensii Bihor", actul arătând, totodată, că încetează efectele numirii în aceeaşi funcţie a Andaluziei Coraş, fără a preciza vreun motiv al înlocuirii acesteia.

Girul PSD, "istorie"

Explicaţia a aflat-o, totuşi, BIHOREANUL: pe de o parte Andaluzia Coraş nu este membră a niciunui partid, iar pe de altă parte, în urma negocierilor purtate la nivel politic, în judeţ, de reprezentanţii partidelor de guvernământ - PNL, USR-PLUS şi UDMR -, Casa de Pensii Bihor a fost "adjudecată" de USR-PLUS.

Reprezentanţii acestui partid au obţinut numirea Doinei Cosor datorită faptului că aceasta este soţia unui membru USR important, Traian Cosor, fost candidat la un fotoliu de consilier judeţean la alegerile locale de anul trecut, în ciuda faptului că în urmă cu 5 ani aceeaşi persoană era simpatizantă PSD.

"Nu sunt şi nu am fost membră de partid. Înainte de 2004 am fost agreată de cei de la PSD, dar asta e istorie", a declarat noua şefă a Casei de Pensii Bihor pentru BIHOREANUL.

"Cu mult elan"

Doina Cosor lucrează în această instituţie din 1998, până joi dimineaţă fiind consilier superior în cadrul Compartimentului Evidenţa Contribuabililor din cadrul Casei Judeţene de Pensii, pe care l-a şi coordonat.

Noua directoare afirmă că are obiective ambiţioase în noua funcţie. "Vreau să reorganizez instituţia, cu foarte mult elan, cu dorinţa de a aduce instituţia pe un loc fruntaş în ţară", a declarat Doina Cosor BIHOREANULUI.

De precizat că noua numire nu a fost anunţată public nici de Casa de Pensii, nici de Prefectura Bihor şi nici de organizaţia judeţeană a USR-PLUS.