Zidurile unei case din strada Beiuşului s-au prăbuşit, joi după amiază. Primele informaţii arătau că a fost vorba de o explozie survenită în timp ce o echipă de muncitori consolida o casă veche. "Informaţiile de până acum arată că nici un muncitor nu a fost afectat. Însă pagubele sunt mari, pentru că zidurile casei s-au prăbuşit", declara iniţial pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Cristian Herţe.

Ulterior, s-a descoperit, însă, că nu a fost vorba de o deflagraţie, iar zgomotul puternic a fost produs de prăbuşirea zidurilor.

Potrivit lui Marius Silaghi, şeful echipei de muncitori, aceştia au fost angajaţi de o orădeancă pentru a evalua casa, însă lucrările propriu-zise nu au fost începute.
"Am venit să vedem cum este casa la cererea proprietarei, care dorea să o consolideze şi să o mansardeze. La un moment dat, după ce am ciocănit un zid, am auzit că acesta cedează şi am ieşit repede în stradă", a spus Silaghi.

El a afirmat că întreaga construcţie, având un singur nivel, ridicată la începutul secolului trecut, s-a prăbuşit în câteva secunde, însă ca prin minune nimeni nu a fost rănit. Câteva tone de cărămidă şi grinzi s-au prăbuşit atât în curtea fostei case, cât şi peste proprietatea vecină, care era plină de materiale de construcţii, într-un morman înalt de peste un metru şi jumătate. "Ca norocul, nimeni dintre noi nu a fost afară, dacă era cineva acolo puteam muri, mai ales că avem patru copii mici", a declarat Miklos Matei, şeful unei familii de romi învecinate.

În urma incidentului, soţia acestuia a suferit un atac de panică şi a primit îngrijiri medicale de la personalul Ambulanţei sosit la faţa locului.

Totodată, s-au deplasat şi echipaje ale ISU Bihor, ale Poliţiei Oradea şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii Oradea, aceştia din urmă afirmând că urmează să facă o anchetă pentru a afla dacă muncitorii efectuau lucrări şi dacă acestea au fost autorizate.

Pe strada Beiuşului, unde a avut loc incidentul, circulaţia maşinilor a fost îngreunată, deoarece molozul ocupa jumătate din partea carosabilă. Proprietara imobilului, care a sosit şi ea la faţa locului, a afirmat că a cumpărat "nu demult" casa şi că intenţiona să o consolideze şi să o mansardeze.