Primăria şi firma Impact sunt pe punctul să cadă la pace după cinci ani de război. Consiliul Local va fi chemat să aprobe în şedinţa de luni perfectarea între cele două părţi a unei înţelegeri potrivit căreia Impact Developer se obligă, printre altele, să achite municipalităţii despăgubiri în valoare de 221.000 lei pentru terenul folosit de firmă pentru perioada de la expirarea în august 2008 a contractului de asociere până în august 2013, când părţile au căzut la înţelegere.

Pentru o parte din sumele datorate, dezvoltatorul imobiliar va oferi municipalităţii, în compensare, cinci vile construite în strada Făcliei.

"Cele cinci vile noi vor fi puse la dispoziţia medicilor pe care îi vom atrage în Oradea. Avem nevoie de specialişti în medicină. Am reuşit să punem la punct o infrastructură medicală, zic eu că bună, iar acum ne trebuie medici care să o folosească. Nu avem timp să formăm specialişti în plan local şi, oricum, un medic bun nu se poate forma decât lângă alt medic bun", a declarat edilul.

Primarul a apus că specialitatea medicilor care vor fi atraşi la Oradea va fi stabilită de conducerile spitalelor Judeţean şi Municipal, dar în principiu se caută oncologi şi specialişti în chirurgie.

"Pentru aceşti oameni va trebui să gândim oferte care să cuprindă un salariu atractiv şi o locuinţă decentă. N-o să vină nimeni în Oradea la un salariu de 700 euro dintr-un centru universitar, unde are deja o situaţie şi o clientelă, sau din străinătate unde are un sa,lariu de 3.000-4.000 euro", a spus edilul.

Primarul a spus că odată rezolvată problema locuinţelor, municipalitatea se va concentra pe creionarea pachetului salarial. După toate probabilităţile, specialiştii atraşi vor fi retribuiţi din surse extra-bugetare, prin intermediul unei fundaţii.