Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău, a anunţat, marţi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările faţă de un salontan de 47 de ani, acuzat că a delapidat mai bine de opt ani banii clienţilor, şi au propus trimiterea lui în judecată pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2002 - august 2010, în calitate de casier - operator ghişeu la punctul de lucru din localitatea Avram Iancu al unei societăţi bancare, Anton Petrila şi-a însuşit periodic sume de bani din casierie.

"Pentru a disimula faptele sale şi pentru a justifica lipsa sumelor de bani, suspectul a întocmit şi semnat în fals, în numele unor clienţi, cereri fictive de lichidare a depozitelor, dispoziţii sau ordine de plată emise. De asemenea, acesta nu a înregistrat în sistemul informatic al societăţii bancare sumele de bani încasate de la clienţi şi nu a eliberat chitanţe corespunzătoare", a precizat Ioana Lascău.

Potrivit acesteia, prejudiciul total provocat de Petrila este de 264.100,80 lei, din care acesta a returnat deja 244.942,44 lei, recunoscându-şi totodată faptele.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a învinuitului.