Nepoata unui fost şef SRI, ieșanca Ioana Timofte, în prezent directoarea Companiei Naţionale pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune SA (CNCIR, fostul ISCIR), a făcut o adevărată avere din bani publici, iar în prezent înregistrează un venit lunar uriaş, de peste 11.000 de euro lunar.

Informaţia a fost dezvăluită de jurnaliştii site-ului ReporterIS.ro, care publică pe larg povestea femeii.

Bijuterii de 80.000 de euro

Conform sursei citate, Ioana Timofte este absolventa Universităţii private "Petre Andrei" din Iaşi, a avut o afacere privată în acelaşi oraş care a dat faliment rapid, apoi a făcut mai multe cursuri la Academia Naţională de Informaţii şi Universitatea Naţională de Apărare. A lucrat în cadrul mai multor ministere, iar de patru ani conduce CNCIR.

"Are o remuneraţie fixă lunară de 37.200 lei (brut), adică aproximativ 22.000 lei bani în mână. La care se adaugă, aferent îndeplinirii criteriilor de performanţă pentru anul trecut, încă 669.600 lei brut. Cu indemnizaţia fixă şi cu cea variabilă, reiese o medie lunară netă de 54.000 lei = peste 11.000 de euro", notează ReporterIS.ro.

Anul acesta, Timofte nu și-a făcut încă publică declarația de avere. Dar, pe baza celei de anul trecut, jurnaliștii scriu că aceasta are trei maşini: un Peugeot din 2005, un Mercedes fabricat în 2010 şi un Volkswagen din 2018. În plus, directoarea mai deţine şi două apartamente, două case, terenuri, active financiare de 50.000 de euro şi bijuterii în valoare de 80.000 de euro.

Are și Tesla?

Mai mult, femeia a publicat recent, pe contul său de Facebook, imagini cu bordul unei maşini Tesla S, care de nouă costă 90.000 de euro. Autovehiculul nu apare însă în declaraţia de avere de anul trecut, mai arată Reporteris.ro.

CNCIR este o firmă cu capital integral de stat, care a fost înfiinţată în 2010 şi funcţionează sub autoritatea Ministerului Energiei. În acte, ea oferă servicii de inspecţie, verificare, testare, certificare şi formare profesională. În 2021 cifra de afaceri a fost de 85 de milioane de lei în 2021, iar profitul de doar 6,3 milioane de lei, cu datorii de peste 6,9 milioane de lei.

Evident, Ioana Timofte nu este singura din CNCIR cu venituri mari. Directorul economic și cel juridic au venituri identice, de câte peste 6.000 de euro / lună, iar ceilalți membri ai CA primesc și ei sume importante.

Mai multe dezvăluiri despre situația lor, aici.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!