Câştigătorii ediţiei din 2011 a concursului "Creând schimbăm lumea" sunt pictorul orădean Horea Traian Sălăjean şi graficianul ungar Durucskó Zsolt. Cei doi artişti au câştigat fiecare câte o expoziţie individuală, care va avea loc atât în Oradea cât şi în Debrecen în anul 2012. Câştigătorii concursului au la dispoziţie un an de zile pentru a-şi pregăti lucrările.

Cele două administraţii locale partenere au mai acordat cu această ocazie două premii speciale în valoare de 200 euro. Reprezentanţii Primăriei Debreţin au hotărât să premieze lucrările artistei orădene Lajtos Éva Melinda, iar administraţia locală orădean îi va premia pe artistul din Debrecen, Tarnóczi Tamás.

La ediţia din 2011 a concursului "Creînd schimbăm lumea" s-au înscris 7 artişti orădeni care au prezentat 14 lucrări şi 16 artişti din Debreţin care au depus 16 de lucrări. În final, juriul a acceptat 11 lucrări ale artiştilor orădeni şi 18 lucrări ale celor din oraşul înfrăţit.

"În Oradea ecoul acestei manifestări a fost mult mai slab decât ne aşteptam. Există un deficit de comunicare între artişti şi critică şi între artişti şi public. Probabil la ediţiile următoare va trebui să schimbăm strategia şi să încercăm o abrodare mai puţin formală prin comunicare de la om la om", a spus criticul orădean Ramona Novicov (foto), membru în juriu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Proiectul cultural "Creând schimbăm lumea" a fost lansat pentru prima dată în anul 2006, de administraţia locală din Debrecen. Acesta avea ca scop stimularea actului de creaţie şi promovarea tinerilor artişti. În anul 2009 proiectul a fost preluat şi de Primăria municipiului Oradea, care în colaborare cu Primăria Debrecen, a organizat în acest an cea de-a doua ediţie a concursului.