City-managerul Eduard Florea a prezentat marţi Consiliului Local o informare legată de costurile referendumului organizat pe 14 iunie pentru consultarea populaţiei cu privire la fuziunea prin absorbţie a localităţilor Oradea şi Sînmartin.

După cum Primăria a mai anunţat, bugetul celor două referendumuri organizate pentru consultarea populaţiei cu privire la fuziunea prin absorbţie a localităţilor Oradea şi Sînmartin a fost de 800.000 lei. Potrivit informării prezentate de Florea, scrutinul din 14 iunie a fost organizat din suma de 118.800 lei, rămasă necheltuită din bugetul de 800.000 lei alocat referendumului din 10 mai.

La cel de-al doilea referendum, la propunerea primarului Ilie Bolojan, municipalitatea nu a mai plătit membrii birourilor electorale din secţiile de votare, ci doar preşedinţii de secţii şi reprezentanţii Biroului Electoral Municipal, fapt pentru care cheltuielile de organizare s-au redus la 127.500 lei. La această sumă s-au adăugat cheltuielile de promovare reprezentând costurile tipăriturilor, bannerelor şi spoturilor radio, în valoare totală de 40.700 lei.

Bugetul referendumului a fost suplimentat de sponsorizarea în valoare de 45.000 făcută de PNL şi cea de 4.500 lei dată de Asociaţia Firmelor Bihorene. Din bugetul total de 168.300 lei, municipalitatea a folosit 168.332 lei.

Cerut de reprezentanţii PSD într-una dintre şedinţele de CL anterioare, raportul referendumului nu a fost comentat nici măcar de opoziţie.