Primăria întreabă orădenii despre probleme de urbanism din zona zonei Calea Bihorului. Municipalitatea și-a anunțat luni intenția de realizare a unui nou Plan Urbanistic al Zonei. Documentația a fost publicată pe pagina Direcției Arhitect Șef la secțiunea Planuri Urbanistice.

17 întrebări pentru riverani

„Primăria municipiului Oradea anunță demararea procesului de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru crearea accesibilității din Calea Bihorului către parcelele limitrofe și reorganizarea funcțională în vederea asigurării coerenței urbane”, a transmis luni, instituţia.

Din acest motiv, Direcția Arhitect Șef din cadrul Primăriei a inițiat un chestionar prin care cere părerea riveranilor cu privire la problemele zonei studiate. „Chestionarul conține un set de 17 întrebări, iar răspunsurile vor fi centralizate și cuantificate pentru a putea fi integrate în etapele viitoare ale documentației de urbanism”, se menționează în comunicat.

Printre altele, orădenii sunt întrebați cât de mulțumiți sunt de zona în care locuiesc, de calitățile și problemele acesteia, facilitățile necesare pentru îmbunătățirea calității vieții, care este calitatea spațiului public din zonă, starea infrastructurii de transport, cât de sigură este zona din punct de vedere a infracționalității și altele.

„Răspunsurile și sugestiile cetățenilor sunt foarte importante pentru evaluarea dinamicii zonei studiate. Din acest motiv, consultarea se va desfășura pe o perioadă de 30 de zile”, a transmis Primăria. Termenul limită este data de 29 august.

Un regulament pe zone

Chestionarul este însoțit de o broșură de prezentare a zonei studiate și o selecție preliminară a viitorului PUZ.

„Planul prevede dezvoltarea a 9 zone funcționale, fiecare având regulamente de urbanism specifice care vor fi detaliate și aplicate în etape viitoare, în funcție de context și necesități”, se menționează în comunicatul de presă.

Primăria Oradea ia în calcul realizarea unui PUZ nou pentru zona străzii Calea Bihorului delimitată în est de zona de dealuri până la limita Paleu, spre nord de comuna Biharia, spre vest de calea ferată Oradea - Satu Mare iar spre sud de străzile Matei Corvin și Ion Bogdan.

Suprafața totală studiată este de 577,29 hectare (5.772.984,59 mp), din care zona de intravilan acoperă 286,78 hectare, iar zona de extravilan 290,16 hectare.

Planul urbanistic zonal prevede intervenții reglementate pe o suprafață de 4.350.527,24 mp (435 hectare), care vor fi detaliate prin PUZ-uri ulterioare.


Vezi aici o broșură de prezentare făcută de municipalitatea orădeană pentru zona Calea Bihorului:

 

 

 

 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!