Cei 18 reprezentanţi ai Consiliului Judeţean de la PSD-UDMR-ALDE nu au avut nicio problemă să-şi impună oamenii în colegiile şi consiliile directoare, adunările generale şi comitetele directoare de la instituţiile subordonate, însă s-au dovedit neputincioşi când au vrut să-şi impună şi proiecte de hotărâri pentru care, conform legii, aveau nevoie de votul a două treimi din totalul celor 35 membri ai CJ.

Motivul? Deşi din rândurile lor a lipsit un coleg (Gheorghe Neag, aflat încă în concediu), cei 16 exponenţi ai PNL prezenţi la şedinţă au fost suficienţi pentru a nu contribui la realizarea celor două treimi necesare, subliniind încă o dată fragilitatea noii coaliţii ce conduce judeţul.

Concret, deşi cei 9 reprezentanţi ai PSD, 7 ai UDMR şi 2 ai ALDE au votat în favoarea proiectelor, cei 16 liberali au votat contra, hotărând astfel ca ele să "pice".

Este vorba despre revocarea dreptului de administrare a Primăriei Salonta asupra unei suprafeţe de teren intravilan, de aprobarea listei de investiţii aferentă programului Aparegio, dar şi de banala vânzare "pe picior" a 30 de nuci tăiaţi de pe marginile unor drumuri judeţene, liderul grupului de consilieri liberali Ionel Avrigeanu motivând, la această chestiune, că în baza procedurilor legale cantităţile de lemn trebuiau scoase la vânzare prin precizarea volumului lor în metri cubi.

"Este o copilărie, chiar primari de-ai lor (n.r. – liberali) din Sântadrei şi Giriş mi-au cerut să se scoată la vânzare copacii tăiaţi, ca să poată fi luaţi de pe marginea drumului", a comentat după şedinţă preşedintele Pasztor Sandor, în timp ce un consilier judeţean PNL a explicat BIHOREANULUI că, de fapt, chiar şi cu acest preţ, liberalii vor să transmită un mesaj coaliţiei PSD-UDMR-ALDE: "Trebuie să înţeleagă cât de slabi sunt...".

Pe de altă parte, PNL-iştii au votat şi împotriva unor proiecte care nu afectează patrimoniul judeţului, cum ar fi modificarea statului de funcţii şi regulamentului de organizare şi funcţionare a DGASPC, instituţie condusă de un director general din propriile rânduri, Călin Puia, secondat de un adjunct UDMR-ist, Szarka Arpad.

"Materialele au fost trimise azi dimineaţă, când deja eram pe drum spre şedinţă", a motivat liderul grupului PNL, Ionel Avrigeanu, în timp ce după reuniune un coleg al acestuia, Călin Gal, fost comisar şef al Gărzii Financiare, a motivat că a apucat să răsfoiască materialele, dar acestea propuneau o "îngrăşare" a organigramei cu încă 9 posturi, pe lângă cele peste 1.200 existente.