Informaţia nu are graniţe. Municipalitatea orădeană va implementa în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Hajdu-Bihar un proiect european în valoare de 209.615 euro care vizează înfiinţarea unui portal în limbile română, engleză şi maghiară care să conţină, printre altele, informaţii legate de investiţii, dezvoltare locală, piaţa muncii, imobiliare, transport, educaţie, cultură şi evenimente, ştiri şi linkuri utile.

Obiectivul general al acestui proiect este sprijinirea dezvoltării sustenabile a euroregiunii Bihor - Hajdu-Bihar prin îmbunătăţirea unor condiţii definitorii ale acesteia, cum ar fi: schimbul de informaţii, cooperarea în afaceri, produse noi pe piaţă, oportunităţi de angajare, servicii de transport, evenimente culturale, preţuri în Oradea şi Debreţin şi altele.

Proiectul va fi implementat de către Municipiul Oradea, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Hajdu-Bihar pe o perioadă de 12 luni şi implică înfiinţarea serviciului public "e-regionaldevelopment.com" care vizează creşterea schimbului de informaţii culturale, sociale între judeţele Bihor şi Hajdu Bihar.

"Unul dintre cele mai importante elemente, în opinia noastră, este baza de date, actualizată permanent, care va conţine preţurile din hypermarketurile din Oradea şi Debreţin şi care, sperăm noi, îi va ajuta pe cetăţenii euro-regiunii Bihor - Hajdu-Bihar să găsească cele mai bune preţuri la produse şi să îşi utilizeze cât mai bine veniturile", a declarat Cristian Delcea, responsabilul proiectului din partea Primăriei Oradea.

Acesta a mai spus că în urma realizării proiectului, locuitorii celor două judeţe, întreprinderi şi organizaţii de afaceri, precum şi instituţii şi organizaţii publice cu acces la internet vor beneficia în mod direct de serviciile acestuia, iar economiile locale şi cele două comunităţi vor beneficia indirect de rezultatele acestei iniţiative a municipalităţii.

Contractul de finanţare al proiectului "Susţinerea dezvoltării sustenabile a euroregiunii Bihor - Hajdu-Bihar prin înfiinţarea serviciului public "e-regionaldevelopment.com" a fost semnat de reprezentanţii Municipiului Oradea şi ai Autorităţii de Management pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2007-2013 în cursul lunii iunie.

Valoarea proiectului este de 209.615 euro, din care finanţare nerambursabilă de 203.524,90 euro. Municipiului Oradea îi revin 146.355 euro, din care 98% reprezintă fonduri nerambursabile.