Consiliul Local Oradea va fi chemat joi să aprobe suplimentarea bugetului Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune cu 570.000 lei.

Pentru costuri de relocare...

Potrivit proiectului de hotărâre, cei 120.000 euro vor fi folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor de organizare a evenimentului "Oraşul Faptelor Bune ZU" care va aduce în premieră în perioada 15 - 21 decembrie întreaga echipă de emisie a Radio şi TV ZU, precum şi 28 de artişti în Piaţa Unirii din Oradea.

"Bugetul solicitat acoperă toate costurile de relocare a radioului şi logistica necesară pentru asigurarea condiţiilor optime de desfăşurare a emisiunilor şi concertelor care vor avea loc în Piaţa Unirii pentru publicul orădean şi vizitatorii Târgului de Crăciun", se menţionează în proiectul de hotărâre.

Concret, timp de 7 zile şi 7 nopţi DJ-ii radioului, între care Mihai Morar şi Daniel Buzdugan, vor transmite live dintr-o cuşcă de sticlă montată în Piaţa Unirii, iar 28 de artişti - între care Carla's Dreams, Smiley, Alex Velea, Antonia şi Alina Eremia - vor susţine concerte.

"Acest eveniment susţine cauze sociale în perioada Sărbătorilor de iarnă, conceptul proiectului presupune ca întreaga echipă şi emisie Radio şi TV ZU să se mute în Piaţa Unirii, ceea ce reprezintă o promovare record pentru Oradea. În cele 7 zile, peste 14 milioane de ascultători din România vor afla despre oraşul nostru", susţin reprezentanţii APTOR.

Aflat la cea de-a patra ediţie, evenimentul - despre care Primăria susţine că s-a dovedit un succes, prin sumele atrase pentru proiectele sociale, peste 250.000 dolari anul trecut - este organizat pentru prima dată în afara Capitalei.

"Pentru a se putea lăuda"

Deşi a precizat din capul locului că nu este împotriva proiectului "Oraşul faptelor bune ZU", liderul grupului UDMR, Kirei Melinda, a contestat luni, într-o conferinţă de presă, modul în care primarul Ilie Bolojan a găsit de cuviinţă să majoreze bugetul APTOR la un total de 8,5 milioane lei, format în majoritate zdrobitoare din contribuţia bugetului local şi doar în mică proporţie din taxa specială pentru promovarea turismului.

"Dacă nu demult a dat peste 6 milioane lei către APTOR, acum mai suplimentează suma cu 570.000 lei pentru a se putea lăuda la Radio ZU", a acuzat Kirei (foto).

Consilierul local a afirmat că în mod normal cotizaţia municipalităţii către APTOR ar fi trebuit aprobată o singură dată pe an, la împărţirea bugetului local, iar Primăria ar fi trebuit să aştepte votul Consiliului Local înainte să angajeze şi să anunţe public evenimentul.

"A apărut deja în presă sprijinul consistent al Primăriei pentru invitarea Radioului ZU la Oradea, deci votul de poimâine a Consiliului Local este doar o formalitate", a acuzat liderul grupului UDMR.

Citeşte pe aceeaşi temă:

Oradea este "Oraşul faptelor bune": Radio ZU va transmite live din Piaţa Unirii şi-i va aduce pe Smiley, Delia şi The Motans (VIDEO)

Radio ZU îi aduce în Oradea, "oraşul faptelor bune", pe Carla’s Dreams, Alex Velea şi Antonia. Vezi lista tuturor celor 28 de invitaţi!