Conducerea CSM Oradea a anunţat că a prelungit înţelegerea cu baschetbalistul român Cătălin Baciu. Acesta a semnat un nou contract şi va ajunge astfel al cel de-al cincilea sezon consecutiv în care va evolua pentru formaţia orădeană.

"Înalt de 2.14 metri, jucător de poziţia 5, în vârstă de 34 ani împliniţi, Baciu are deja 11 sezoane în primul eşalon al României", arată CSM Oradea.

După ce a absolvit universitatea Clemson în anul 2012, Baciu şi-a început cariera profesionistă la U-Mobitelco Cluj-Napoca, pentru care a evoluat între 2012 şi 2016. Au urmat apoi pentru el două sezoane la CSM Steaua EximBank Bucureşti, pentru ca în sezonul 2018-2019 să evolueze pentru SCM Timişoara. Din vara anului 2019, "Bobo" Baciu evoluează pentru CSM CSU Oradea.

Cu formaţia bihoreană, Cătălin Baciu şi-a adjudecat două medalii de argint şi una de bronz în Liga Naţională, are o SuperCupă a României, dar şi trei calificări în finala Cupei României, precum şi o medalie de bronz în FIBA Europe Cup.

Potrivit site-ului www.frbaschet.ro, Baciu are 356 meciuri disputate în Liga Naţională, 40 în Cupa României şi o apariţie în SuperCupă. Pentru CSM CSU, el are 127 meciuri jucate în competiţiile interne, la care se adaugă jocurile internaţionale din preliminariile Basketball Champions League, dar şi cele din patru sezoane ale FIBA Europe Cup.

Cătălin a evoluat şi în mai multe campanii ale echipei naţionale de seniori a României.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!