Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fugit din țară cu puțin înainte de a primi sentința de 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, a fost prins marți seara de polițiști în Augsburg, Germania, în zona unei gări. Conform unor surse din anchetă citate de presa centrală, Cherecheș era ajutat de o mătușă să fugă.

Atât Digi24.ro, cât și Euronews.ro informează că ex-edilul din Baia Mare încerca marți să părăsească și Germania. El călătorea alături de o mătușă, iar autoturismul în care se aflau cei doi circula cu aproape 200 km/h. 

Ajunși într-o gară din Augsburg, cei doi au încercat să scape de mașină și să continue, se pare, drumul cu un taxi. I-au prins însă polițiștii germani, inclusiv reprezentanți ai BKA (Bundeskriminalamt), o agenție federală de investigații polițienești din Germania.

Poliția Română a confirmat că fugarul a fost prins și urmează să fie adus în țară. 

„În seara zilei de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional. Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, transmite Poliția Română.

O imagine cu Cătălin Cherecheș prins în Germania a fost publicată în spațiul online, inclusiv pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

În imagine se văd răni pe chipul fostului edil. 

Fostul primar al municipiului Baia Mare a trecut granița în Ungaria vineri dimineață, la ora 07:49, prin vama Petea, îmbarcat într-un taxi și prezentându-le polițistului român și celui maghiar o carte de identitate aparţinând unui nepot. Cherecheș era plasat sub control judiciar și nu avea voie să părăsească țara. 

După fuga edilului condamnat, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat eliberarea din funcţie a şefului Poliţiei de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu. De asemenea, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a fost înlocuit.

Polițistul de frontieră român care l-a lăsat să iasă din țară este vizat de o anchetă.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!