Rectorul Universităţii Oradea, Cornel Antal, a anunţat că printre obiectivele propuse spre realizare în acest an se numără şi operaţionalizarea programului de gestiune Uniweb, închiriat anul trecut, cu doar 10.000 de euro, de la o firmă din Târgu Mureş specializată în producţia de software.

Potrivit explicaţiilor date de rector, programul a fost introdus pentru a îmbunătăţi activitatea de la Secretariatul Universităţii şi de la secretariatele tuturor facultăţilor.

"Softul permite studenţilor să afle de pe internet notele primite şi orarul, în baza codului numeric personal şi a parolei pe care o vor primi. Cadrele didactice vor fi obligate să treacă în cataloage notele în cel mult trei zile de la examen", a spus Cornel Antal, una din consecinţe fiind eliminarea situaţiilor în care se puteau da note retroactiv sau "din burtă", cum s-a întâmplat în trecut, mai ales în beneficiul unor studenţi străini care primeau diplome de la fosta conducere a Facultăţii de Medicină şi Farmacie.

De asemenea, rectorul Universităţii a spus că un alt avantaj al introducerii softului Uniweb va fi faptul că studenţii vor putea consulta şi situaţia taxelor pe care le au de plătit, eliminându-se astfel cozile de la Biroul de Taxe.

Pentru început, singura facultate care a operaţionalizat acest sistem este, previzibil, cea de Tehnologia Informaţiei, urmând ca şi restul facultăţilor să încheie introducerea datelor necesare în calculatoare, astfel încât softul să permită utilizatorilor accesarea informaţiilor căutate.