Tragedia petrecută la Ferma Dacilor, complexul turistic din Prahova unde cel puțin șapte persoane au murit în urma unui incendiu violent, ar trebui să-i facă pe români mai atenți cu privire la locurile unde aleg să înnopteze în vacanțe.

La solicitarea BIHOREANULUI, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana a comunicat că în Bihor o zecime dintre unitățile de cazare nu au autorizație de securitate la incendii.

„În evidențele noastre, sunt 909 unități turistice de cazare în județul Bihor, dintre care 223 dețin autorizație de securitate la incendii, 109 nu dispun de această autorizație, 562 nu necesită sau nu fac obiectul autorizării, 11 sunt parțial autorizate, iar 4 sunt în curs de evaluare”, a declarat lt. col. Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana, miercuri, pentru BIHOREANUL.

Condițiile și unitățile care trebuie să se autorizeze sunt prevăzute de HG 571/2016, iar lista unităților din Bihor care dețin autorizație de securitate la incendiu este publică pe site-ul ISU Crișana.

Altfel spus, înainte de a se caza într-o pensiune sau de a merge la un restaurant, bihorenii ori turiștii pot verifica pe site-ul www.isubh.ro dacă respectiva unitate are autorizație eliberată de ISU Crișana. Lista este actualizată periodic, acum fiind publicată cea valabilă în luna octombrie 2023.

Potrivit lui Roșca, pensiunile și hotelurile, la fel ca toate celelalte unități care se supun autorizării din Bihor, sunt controlate periodic de pompierii militari. „Toate unitățile de cazare, la fel ca lăcașurile de cult și alte unități din Bihor, sunt verificate periodic, de-a lungul întregului an”, a precizat reprezentanta ISU Crișana.

Pentru lipsa autorizației și pentru neregulile depistate, ele sunt sancționate de echipele ISU Crișana, cu amenzi sau avertismente.

Lista unităților din Bihor cu autorizație de securitate la incendiu, valabilă până la data de 2 octombrie 2023:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!