Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ, a anunţat, joi, întocmirea unui dosar penal pe numele unui bărbat din Zalău prins cu o zi în urmă în PTF Borş în timp ce încerca să intre în ţară cu 185 de cartuşe de ţigări de contrabandă, ascunse în autotursm.

"Ţigările marca Viceroy, cu timbru de Ucraina şi Federaţia Rusă, erau ascunse în locaşuri special amenajate în bara din spate a maşinii şi pe fundul portbagajului. În portbagaj, peste ţigări, se afla şi un câine de talie mare, un ciobănesc caucazian care răspundea pe numele Peti, şi pe care proprietarul l-a folosit ca să disimuleze transportul de ţigări. Cine ar mai căuta după ţigări când vede un dulău în maşină?", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Bărbatul a cumpărat ţigările dintr-o piaţă din localitatea ungară Debrecen, de la un cetăţean ucrainian a cărui identitate nu o cunoaşte, şi intenţiona să le revândă în Zalău.

"Având în vedere cele constatate, ţigaretele, în valoare de peste 15.000 lei, au fost confiscate, iar persoanei i s-a întocmit dosar penal. De asemenea, autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, motiv pentru care cetăţeanul a plecat spre casă doar cu căţelul în lesă", a mai precizat subinspectorul Cătălin Simuţ.