După aproape un deceniu de când a fost dovedită de BIHOREANUL că şi-a început cariera universitară cu un plagiat, copiind fără jenă o carte de biofizică medicală scrisă de profesorul britanic Martin Hollins, profesoara Simona Cavalu de la Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea s-a recunoscut învinsă.

La finalul anului trecut, femeia a pierdut definitiv, la Înalta Curte, procesul de plagiat deschis de Hollins, aşa că a fost nevoită să pună în executare sentinţa dată de Tribunalul Bihor încă din 2017 şi menţinută de toţi judecătorii care au analizat apoi dosarul.

Pentru că britanicul nu i-a cerut nicio liră ca despăgubire, ci doar să îi fie recunoscută lui calitatea de autor real, iar Universitatea din Oradea s-a făcut că nu vede scandalul, deocamdată Cavalu a fost nevoită doar să publice într-un ziar sentinţa definitivă, fără nicio altă sancţiune.

Deşi iniţial s-a codit să îndeplinească această ruşinoasă obligaţie, până la urmă profesoara a anunţat, în pagina de mică publicitate a ziarului Jurnalul din 4 februarie, varianta scurtă a hotărârii judecătoreşti, cu trimitere spre pagina de internet unde a fost publicată sentinţa motivată.

Bihorel crede că ar putea şi să le dea de băut şefilor din Universitate, cu a căror complicitate a scăpat nepedepsită, în ciuda ditamai furtului intelectual.

Vezi mai jos hotărârile judecătorești ce demonstrează plagiatul profesoarei Cavalu!

Hotărârea Tribunalului Bihor:

 

Hotărârea Curții de Apel Oradea:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!