Un tânăr în vârstă de 21 ani din localitatea bihoreană Ineu a fost reţinut pentru 24 ore, miercuri, şi este acuzat de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, după ce, a legat cu o sfoară un câine şi l-a târât după căruţă până când patrupedul a murit.

Cazul a fost descoperit de poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului în cursul zilei de marţi, după ce, spun sursele BIHOREANULUI, un bărbat - care l-a surprins târând câinele mort după căruţă - l-a filmat şi a postat înregistrarea pe reţelele de socializare. 

Poliţiştii au reuşit să-l identifice pe autorul cruzimii, care a fost dus la sediul Poliţiei şi reţinut pentru 24 de ore. 

"Acesta este bănuit că, la 8 ianuarie, în acest an, în jurul orei 17, ar fi primit de la o cunoștință un câine de talie mare, metis, pe care l-ar fi legat cu o sfoară de o căruță și l-ar fi târât pe o distanță de aproximativ 2 kilometri, între localitățile bihorene Botean și Ineu, cauzându-i în acest fel leziuni care i-au provocat decesul", se arată într-un comunicat transmis joi, pe marginea cazului, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Căţeluşa metis de labrador a murit în chinuri, strangulată, după cum avea să se stabilească în urma cercetărilor. 

Tânărul este cercetat acum pentru uciderea animalelor, cu intenție, fără drept. Ancheta este desfăşurată de Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului Oradea.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare de la 3 luni la un an sau amendă penală, care, neplătită, se transformă în zile de închisoare. În plus, instanţa poate să-i interzică să deţină animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani. 

ATENŢIE, IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOŢIONAL!