Un orădean în vârstă de 20 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, luni, la Judecătoria Oradea şi este anchetat de procurorii Parchetului Oradea pentru ultraj, după ce a amenințat cu toporul un jandarm care îl prinsese încercând să intre în Hotelul Termal din Băile Felix.

Potrivit referatului de arestare transmis BIHOREANULUI sub formă de extras anonimizat, incidentul s-a consumat în zorii zilei de duminică, în jurul orei 4.00. Subofiţerul patrula în Băile Felix şi a fost dirijat telefonic spre parcul central din staţiune, unde, după cum i s-a transmis, o persoană necunoscută a încercat să pătrundă în Hotelul Termal. 

Ajuns în zona Lacului cu nuferi, jandarmul l-a văzut pe suspect şi a încercat să se apropie de el, declinându-şi identitatea şi cerându-i să se legitimeze. În loc de asta, individul a ridicat un topor şi i-a cerut subofiţerului să stea pe loc pentru că, în caz contrar, îl va lovi în cap.

Fără să se panicheze, jandarmul i-a atras atenţia să lase toporul, altminteri va folosi arma din dotare, moment în care agresorul a fugit, făcându-se nevăzut în pădurea de agrement din imediata apropiere a hotelului. 

Bărbatul fost prins în final de un paznic al hotelului Termal. Acesta l-a văzut ieşind din pădure şi l-a imobilizat, anunţând totodată şi patrula mixtă de poliţişti şi jandarmi care începuse deja scotocirile în zonă. 

Reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore, orădeanul a fost prezentat, luni, Judecătoriei Oradea, unde, la propunerea procurorilor, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 zile, sub acuzaţia de ultraj, măsură pe care acesta o mai poate contesta la Tribunalul Bihor. 

„Împrejurările în care inculpatul a săvârşit fapta, folosindu-se de un topor, pe timp de noapte, asupra unui agent al statului aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, imprimă acesteia un grad de pericol ridicat. De asemenea, se constată că privarea lui de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică, pentru descurajarea unor alte asemenea fapte care aduc atingere autorităţii de stat şi respectului datorat funcţionarilor Jandarmeriei”, se precizează în referatul cu care procurorii au obţinut arestarea preventivă a agresorului. 

Tânărul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Gheorghe Hendre, nici măcar nu e la prima abatere, având nenumărate fapte de tâlhărie calificată şi furturi comise încă din vremea când era minor, motiv pentru care a şi fost internat la mai multe centre de reeducare.