Un tânăr în vârstă de 20 ani din localitatea bihoreană Gurbediu a ajuns după gratii şi este anchetat pentru tentativă la omor, după ce şi-a lovit un consătean cu toporul în cap. Victima a supravieţuit, însă are nevoie de cel puţin 70-80 de zile de îngrijiri, susţin medicii legişti.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de structura de comunicare publică a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, şocantul incident s-a produs marţi seară, în jurul orei 20, în curtea unei case din localitatea Gurbediu, unde între victimă şi soţia acestuia, pe de o parte, și agresor, concubina şi mama ei, de cealaltă parte, s-a iscat o ceartă.

"Pe fondul unor discuţii contradictorii, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu tăișul unui topor în zona capului, producându-i o leziune la nivelul extremității cefalice, respectiv fractură cominutivă craniană cu contuzie cerebrală, leziuni ce necesită 70-80 de zile de îngrijiri medicale și care au pus în primejdie viața victimei", se arată în informare.

Bărbatul rănit a fost transportat la spital în stare de inconştienţă şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale, starea lui fiind în prezent gravă, dar stabilă. 

În urma cercetărilor declanşate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, atacatorul, care se numeşte Bercsenyi Alex, a fost reţinut miercuri, pentru 24 de ore.

În aceeaşi zi, el a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă, solicitare care a fost admisă, pentru 30 de zile.

Măsura mai poate fi contestată de tânăr la Curtea de Apel Oradea.

Dacă va ajunge în faţa judecătorilor şi va fi găsit vinovat, Bercsenyi Alex riscă închisoare între 10 şi 20 ani. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!