Un băiat de 13 ani din comuna Boianu Mare a  ajuns în stare gravă la spital, luni seară, după ce a fost înjunghiat în faţa unui bar de un bărbat în vârstă de 35 ani dintr-un motiv şocant: băiatul l-a surprins în două rânduri dormind pe terasa localului şi tot de atâtea ori l-a uns cu funingine pe faţă. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Patricia Oros, incidentul s-a produs, în jurul orei 21.30.

"Pe fondul unei altercaţii spontane, inculpatul a aplicat o lovitură cu cuţitul unui copil în vârstă de 13 ani, în partea stângă a pieptului", a explicat Oros. 

Agresorul copilului, Vasile Mihai Duca, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, la Tribunalul Bihor, sub acuzaţia de tentativă de omor, iar sursele BIHOREANULUI spun că acesta şi-a recunoscut fapta, susţinând, însă, că ar fi vrut să-l sperie pe copil, nu să-l rănească. 

Copilul, mai năzdrăvan din fire şi mereu pus pe glume, îl luase de ceva vreme în vizor pe bărbatul care, cioban fiind în sat, îşi făcea deseori veacul pe terasa barului unde, după câteva pahare în plus, a şi aţipit de câteva ori.

Săptămâna trecută, adolescentul a scos funinginea din ţeava de eşapament a unei maşini cu care, apoi, l-a uns pe faţă pe cioban. Luni seară, când l-a prins din nou în aceeaşi ipostază, a repetat gluma. De această dată, însă, bărbatul a reacţionat violent, scoţându-şi briceagul cu care l-a înţepat. 

Copilul a fost transportat imediat la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean din Oradea de unde a fost transferat, în aceeaşi seară, la Spitalul Municipal "Gavril Curteanu". În prezent, starea lui este stabilă.