Locuitorii cartierelor Rogerius, Ioşia şi Episcopia şi-au descoperit miercuri şi joi dimineaţă maşinile acoperite de funingine. "Problema este că avem cazanele 5 şi 6 în lucru şi mergem pe cazanul 4 care are electrofiltrele mai proaste. Acest fapt, cuplat cu umezeala din atmosferă de miercuri, a făcut ca disperia de cenuşă să nu mai aibă loc în atmosferă, iar aceasta să se depună pe sol", a declarat BIHOREANULUI directorul Dragoş Gligor, directorul Electrocentrale.

Gligor a mai spus că deşi centrala lucrează în continuare pe acelaşi cazan, în cursul zilei de joi gradul de poluare a mai scăzut, ca urmare a reducerii umidităţii din atmosferă.

Directorul a dat asigurări că în zilele următoare riscul apariţiei unor fenomene similare va redus simţitor. "Situaţia a început deja să se remedieze", a spus el, afirmând că în cursul zilei de joi s-a pornit şi cazanul 6, iar astfel cenuşa eliberată în atmosferă este "mult redusă". "Vom lucra însă şi pe cazanul 4 până după sărbători, interval în care cazanul 5 va fi reparat", a punctat el.

Nu este pentru prima dată când oraşul este "înnegrit" de CET. După cum BIHOREANUL a mai scris, la începutul lunii februarie 2011 coşul de fum al Electrocentrale a umplut întreg oraşul cu funingine după punerea în funcţiune a aceluiaşi cazan.