Autopsia făcută bărbatului de 63 de ani din Piteşti, care a murit vineri, în urma unei intervenţii în forţă a Poliţiei, a scos la iveală că pensionarul a murit prin asfixiere, iar moartea lui a fost una violentă.

Moarte violentă

Anunţul a fost făcut duminică de şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, medicul Dan Manu.

”Autopsia a fost făcută în cursul dimineţii de astăzi în baza ordonanţei dată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În urma autopsiei, cu toate procedurile macroscopice, am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism. Cauza imediată de deces a fost asfixiere mecanică, iar ce a cauzat asfixierea mecanică, a fost comprimarea părţilor moi şi a toracelui. Sunt prelevate probe biologice. Ce pot să vă mai spun, laboratorul de toxicologie medico - legală m-a informat că are o alcoolemie de peste  doi la mie”, a declarat medicul Dan Manu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit news.ro, Manu a adăugat că pe trupul bărbatului au fost descoperite şi traumatisme cranio-cerebrale care puteau fi produse prin cădere.

Poliţiştii sunt audiaţi din nou

 Prim-procurorul Marius Ştefan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a declarat, de asemenea, în aceeaşi conferinţă de presă, că în cadrul anchetei s-a făcut cercetarea la faţa locului şi au fost audiaţi toţi poliţiştii care au participat la eveniment, inclusiv cei care au ajuns după eveniment la faţa locului. 

Procurorii au deschis un dosar penal cu privire la faptă, pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă, iar duminică, poliţiştii au fost iar chemaţi la audieri, a anunţat televiziunea Digi24.

Incidentul grav s-a petrecut vineri, în autogara din Piteşti, după ce un incendiu a izbucnit la o friteuză. Bărbatul de 63 de ani a refuzat să părăsească zona, aşa cum i-au cerut poliţiştii. La un moment dat, pensionarul a fost pus la pământ, iar patru poliţişti au încercat să-l imobilizeze. În timpul acestor manevre, bărbatul a murit.

Vezi mai jos incidentul care a provocat moartea bărbatului, aşa cum a fost filmat de un martor:

UPDATE: Doi poliţişti au fost reţinuţi!

Procurorul care conduce ancheta în acest caz a anunţat, duminică seară, că doi agenţi de poliţie implicaţi în această operaţiune au fost reţinuţi pentru 24 de ore, acuzaţi fiind de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Decizia a fost luată după ce procurorii au analizat imaginile surprinse de martori, au audiat martori şi persoanele implicate şi au primit raportul medicilor legişti.