Mario Eduard Vancea (foto), tânărul în vârstă de 18 ani din Salonta care, luna trecută, pe 16 aprilie, l-a înjunghiat pe tatăl fostei sale iubite, un poliţist de frontieră în vârstă de 42 ani, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, sub acuzația de tentativă la infracţiunea de omor şi violare de domiciliu. 

Informaţia a fost făcută publică, vineri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, printr-un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al unităţii, prim-procurorul adjunct Gligor Sabău.

Potrivit comunicatului, tânărul e acuzat că, în dimineaţa zilei de 16 aprilie, „a pătruns în locuința persoanei vătămate din comuna Avram Iancu, unde, pe fondul unei stări conflictuale vechi, i-a aplicat victimei mai multe lovituri".

Loviturile au fost aplicate cu un cuţit cu lamă curbată şi i-au provocat victimei leziuni în flancul abdominal stâng, regiunea fronto parietală stângă, braţ stâng, regiunea deltoidiană faţă laterală şi la nivelul piramidei nazale, care au pus în primejdie viaţa victimei.

Iubire cu forţa

Şocantul caz care a trimis în spatele gratiilor un tânăr licean din Salonta, fiul unei funcţionare de la Serviciul Fiscal Orăşenesc Salonta, a fost prezentat pe larg de BIHOREANUL.

Tânărul se întorsese dintr-o excursie şi şi-a rugat tatăl să-l ducă în Avram Iancu, unde locuia fosta lui iubită, fiica victimei. Cei doi se certaseră, însă tânărul voia s-o convingă să se întoarcă la el.

Mario a intrat pe furiş în casa poliţistului de frontieră şi s-a dus în camera fetei, trezind-o din somn. Cei doi s-au certat, iar strigătele fetei au fost auzite de tatăl ei, care a intrat şi i-a cerut tânărului să plece. Acesta era, însă, pus pe scandal, iar discuţia a degenerat în îmbrânceli. Cei doi au ajuns în holul casei, unde tânărul a scos la un moment dat un cuţit, cu care l-a tăiat pe tatăl fetei în zona capului, la braţul stâng şi în abdomen. 

Mario ar fi fost dezarmat de cuţit de fosta lui prietenă şi de mama acesteia, care au şi reuşit să-l scoată din casă şi să încuie uşa, pentru ca victima lui să scape de un eventual nou atac. 

Conflictul a continuat în curtea casei şi în stradă unde, în ciuda rănilor grave, poliţistul de frontieră a ieşit ca să-l prindă pe agresor, în altercaţie intervenind şi fraţii săi, care locuiesc pe aceeaşi stradă şi i-au auzit strigătele de ajutor. Dar, înainte de a ieşi în stradă, frontieristul şi fraţii săi au luat din curte câte o bară de metal şi, văzând maşina în care se afla tatăl lui Mario parcată lângă casă, au început s-o lovească, spărgându-i parbrizul şi geamul şi îndoindu-i capota. Scandalul s-a terminat la sosirea poliţiştilor, anunţaţi prin 112 de mama tinerei.

Ce s-a întâmplat în continuare se ştie deja. Mario Eduard Vancea a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar victima sa a ajuns în spital, în stare gravă. Polițistul de frontieră a fost salvat după o intervenţie chirurgicală care s-a întins pe mai bine de 8 ore.

Dacă va fi găsit vinovat, Vancea riscă acum între 5 şi 10 ani de detenţie.