Curtea de Apel Oradea a judecat, joi, procesul tânărului orădean Nicolae Oros, trimis în faţa instanţei în 2009 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru că l-ar fi împuşcat mortal pe taximetristul Bajkan Peter în februarie 2009, pe Calea Sântandreiului.

Cazul s-a aflat pentru a doua oară în atenţia magistraţilor Curţii de Apel Oradea, care l-au mai achitat în martie 2011, însă în iunie anul trecut Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus rejudecarea cauzei, solicitând completarea cercetării judecătoreşti în caz.

În urma dezbaterilor care au avut loc, joi, la Curtea de Apel Oradea, tânărul de 27 de ani a fost din nou achitat de acuzaţiile de omor deosebit de grav, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pentru care a fost trimis în faţa instanţei de procurori.

Soluţia nu este definitivă, procurorii având posibilitatea să o atace, prin recurs, care se va judeca la Înalta Curte.

"Până în prezent, Oros a fost achitat în trei rânduri, de 6 judecători, iar alţii 2 au mai solicitat doar completarea probaţiunii. Niciun judecător nu a avut o opinie de condamnare", a declarat pentru BIHOREANUL avocatul tânărului, Răzvan Doseanu.

Cazul taximetristului ucis pe strada Sântandreiului a iscat numeroase discuţii din cauza dovezilor insuficiente strânse de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor în timpul anchetei. Nicolae Oros, singurul suspect, a fost trimis în judecată în 2009, în ciuda faptului că nu exista vreo probă directă care să demonstreze că acesta l-ar fi omorât pe taximetrist ori că s-a aflat la locul crimei.

Magistraţii Tribunalului Bihor, cei care au judecat pentru prima dată cazul, au fost şi primii care au stabilit, în 2010, că tânărul nu a fost autorul omorului, motiv pentru care au dispus achitarea acestuia şi eliberarea lui din arest, unde se afla din martie 2009. Ulterior, pe 24 martie 2011, sentinţa Tribunalului Bihor a fost menţinută şi de Curtea de Apel Oradea.

Citiţi pe această temă şi articolul "Nicolae Oros, tânărul acuzat că l-a împuşcat pe taximetristul găsit mort pe centură, a fost declarat nevinovat!"