Orădenii sunt invitați la o lansare de carte interesantă. Directoarea Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea (BRECO), Livia Banu, debutează ca scriitoare cu romanul „Cazul unui incendiu Art Nouveau”.

Așa cum sugerează și titlul cărții, acțiunea se petrece în Oradea și are ca factor declanșator incendiul care a mistuit Palatul Episcopiei Greco-Catolice din oraș. Banu și-a imaginat o crimă mascată de focul puternic, iar, pentru soluționarea ei, cititorul va parcurge străzile orașului și îi va cunoaște o parte din istorie.

„Am simțit că Oradea nu are suficiente povești”, a declarat Livia Banu pentru BIHOREANUL, care recent a publicat un articol despre romanul polițist cu valențe „mystery”.

Lansarea cărții va avea loc joi, 21 decembrie, de la ora 17, în sala Traian Moșoiu a Primăriei Oradea.

Volumul va fi prezentat de Mircea Chirilă, directorul ziarului BIHOREANUL, și va fi dezbătut de autoare cu toți cei prezenți.

„De ce m-am apucat de scris? Pentru că vreau ca lumea să descopere Oradea. «Oradea nu e un oraș, e un cult», spune un prieten. Cultul acesta e îngrijit de secole, de un șir lung de orădeni și m-am hotărât să contribui cu ceea ce sper că va fi seria de Custodes Varadini. Așa că, primul roman din această serie, a cărui acțiune se petrece în Oradea, nu putea avea altă temă decât Frumusețea. Nu e o carte de filosofie, dimpotrivă, e o carte cu crime și mistere, cu femei care știu că sunt frumoase și cu bărbați care nu cred că sunt vulnerabili. Deci, ficțiune”, a precizat Livia Banu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!