Inspectorii ITM Bihor au aplicat prima amendă în cazul unui patron de local care nu a respectat programul de funcţionare limitat, în cazul teraselor publice, la ora 24. Patronul wine-barului Custoza de pe strada Vasile Alecsandri - reclamat şi de locuitorii din zonă din cauza gălăgiei nocturne şi unde sâmbătă noaptea doi clienţi au fost încătuşaţi pentru că au încercat să-i oprească pe poliţiştii sosiţi în control - a fost sancţionat cu 2.000 de lei. 

"Potrivit reglementărilor intrate în vigoare pe 17 august, în cazul localurilor cu terase, ultima comandă se ia la ora 23.00, iar la miezul nopţii localul este obligat să închidă. Inspectorii noştri participă la controalele făcute de echipele mixte privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19. Până acum, nu am avut probleme, este prima sancţiune aplicată pentru această abatere", a declarat, pentru BIHOREANUL, şeful ITM Bihor, Marius Rotar. 

Wine-barul Custoza a primit reclamaţii şi din partea locuitorilor din zonă din cauza gălăgiei nocturne. "Proprietarul localului ocupă toată strada, pune mesele în faţa porţii, suntem nevoiţi să ridicăm clienţii să putem intra în locuinţă", s-a plâns un orădean pe 22 august, arătând că, deşi programul localului este între 16.00 şi 24.00, terasa funcţionează mult mai mult. "M-ar interesa, este legal să mai chefuiască şi la 5 dimineaţa? Toată vara am stat cu geamurile închise din cauza gălăgiei", se precizează în reclamaţia postată pe oradeacityreport.ro.

De altfel, în aceeaşi seară de sâmbătă, doi orădeni au fost încătuşaţi de luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Bihor şi s-au ales cu amenzi pentru că au încercat să-i oprească pe poliţiştii sosiţi în control.

Incidentul, prezentat şi de BIHOREANUL, s-a produs după miezul nopţii şi a fost provocat de doi clienţi de pe terasă care ar fi comentat la sosirea echipajelor mixte de control, folosind un limbaj licenţios la adresa poliţiştilor, iar unul s-ar fi pus chiar în faţa uşii localului, explicând că este o petrecere de ziua sa, încercând să-i oprească pe poliţişti să intre pentru a nu închide localul. Ulterior, tinerii au fost ridicaţi cu forţa de luptătorii SIAS ai Poliţiei Bihor.

Incidentul a fost filmat, parţial, de un martor, care a publicat înregistrarea pe Facebook, ştergând-o ulterior. În înregistrare se vede cum cei doi tineri sunt culcaţi la pământ de mascaţi, încătuşaţi şi apoi introduși în autospeciala Poliţiei, în timp ce martorii vociferează, iar una dintre cliente le cere polițiștilor să nu-i lovească, pentru că soţia unuia dintre ei este prezentă şi e însărcinată.

Contactat duminică de reporterul BIHOREANULUI, patronul terasei unde a început incidentul, Cornel Hodişan, a negat că ar fi avut legătură cu localul său şi că ar fi încălcat orarul obligatoriu de funcţionare.