Se spune că Statul este cel mai prost administrator şi, deci, ar trebui înlocuit cu operatorii privaţi. Eu nu văd lucrurile chiar aşa. Acum câţiva ani, pieţele orădene erau conduse de un şmecheraş care producea pierderi de jumătate de milion de euro pe an. A fost suficient ca, în acelaşi blamat sistem public, să vină alt manager, pentru ca pieţele să aibă tot jumate de milion de euro pe an, dar profit.

Mulţi privaţi şi-au dorit afacerea cu parcările pe motiv că Primăria n-ar putea gestiona activitatea. Uite că a putut, iar din banii frumoşi intraţi în bugetul oraşului, adică tot în buzunarele orădenilor, se fac noi parcări subterane şi supraterane.

Se pune problema cine va gestiona Cetatea renovată şi Aquapark-ul, mândria oraşului. Eu zic să lăsăm pe seama Primăriei ambele activităţi, că oameni are, şi încă mai bine plătiţi decât cei din privat. Nu mi se pare normal ca o investiţie făcută din banii oraşului şi ai Uniunii Europene s-o predăm la cheie unei firme care va urmări doar să scoată din ea maximum de profit. Şi asta numai pentru că ne e lene să ne batem capul şi cu alte activităţi în afară de vânturarea hârtiilor...

Oricum, mai trebuie făcut câte ceva pentru ca obiectivele să devină funcţionale. De pildă, parcarea de 300 de locuri de la Aquapark se va dovedi din start insuficientă. Se cere în zonă una subterană, care ar putea deservi, pe lângă Aquapark şi Bazinul Olimpic, şi locul de picnic de la Silvaş şi Ştrandul Dinamo, ba chiar şi pe orădenii care vor să-şi lase maşinile la baza dealului când urcă la Ciuperca.