Indiferent dacă stau la casă sau la bloc, orădenii răspund de spaţiile verzi din jurul imobilelor. Asta nu înseamnă, însă, că pot face ce vor acolo.

Potrivit Regulamentului pentru administrarea şi întreţinerea spaţiilor verzi, aprobat de Consiliul Local în septembrie 2021, instituţiile publice, asociaţiile de proprietari, firmele şi persoanele fizice care deţin o clădire sau un teren în municipiu sunt responsabile cu întreţinerea spaţiilor verzi adiacente, până la carosabil.

Obligaţiile ce le revin sunt să cosească vegetaţia, să întreţină rondourile de flori sau arbuştii şi să obţină aprobarea Primăriei dacă vor să facă alte asemenea amenajări. Întreţinerea presupune lucrări de plivit buruienile, de îndepărtare a florilor ofilite, de săpat între arbuşti, tăieri de corecţie a arbuştilor, greblatul deşeurilor vegetale.

În schimb, tăierea unui copac sau a unui arbust este interzisă, chiar şi dacă este vorba de unul bolnav.

Acest lucru se poate face doar de către Primărie, în baza unei autorizaţii de tăiere, care se poate emite la solicitarea unui cetăţean. Cererea poate fi transmisă la adresele de e-mail primarie@oradea.ro şi directia.tehnica@oradea.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!