Doi bărbaţi în vârstă de 26, respectiv 35 ani din Oradea au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar cel din urmă a şi fost arestat preventiv pentru furt calificat în formă continuată pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Poliţia Bihor, din februarie şi până pe 19 iulie, când au fost prinşi, cei doi hoţi au comis 9 furturi din magazine, provocând o pagubă de aproape 6.000 lei, mai bine de jumătate constând în produse alimentare şi produse cosmetice. 

Majoritatea furturilor au fost comise de orădeanul în vârstă de 35 ani. Pe 14 februarie, acesta a furat o boxă portabilă şi căşti wireless în valoare de 971 lei dintr-un magazin de electronice, apoi, pe 18 februarie a luat două ceasuri, un breloc şi accesorii de 168 lei din alt magazin, iar pe 21 iunie a reuşit să fure trei camere de supraveghere tot dintr-un magazin de profil. 

Orădeanul a comis celelalte şase furturi în raioanele de produse alimentare şi cosmetice ale unor hipermarketuri şi supermarketuri din oraş, de unde a furat ciocolată Ferrero Rocher şi Merci, caşcavaluri şi salamuri scumpe, şampoane, balsamuri, respectiv geluri de duş. 

„Tânărul de 26 ani este bănuit că participat împreună cu bărbatul de 35 ani la un furt comis pe 17 iulie. În acea zi, în jurul orei 15.50, cei doi ar fi sustras dintr-un magazin diverse produse alimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 384 de lei”, a explicat ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău. 

Hoţii au fost prinşi marţi, 19 iulie, de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului Oradea. Au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu bărbatul de 35 ani a fost prezentat la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă sub acuza de furt calificat în formă continuată. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea și a dispus încarcerarea bărbatului pentru 30 de zile, măsură pe care acesta o mai poate contesta la Tribunalul Bihor. 

Cercetările în caz sunt continuate de poliţişti sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Paguba provocată de cei doi hoţi nu a fost recuperată. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!