Toate ţepele din proiectul parcării de pe Independenţei sunt mizilic pe lângă ce ţeapă i-a tras Ludovic Orban lui Ilie Bolojan. Preşedintele Consiliului Judeţean credea că se poate bizui pe cuvântul şi onestitatea lui Orban. Dar el nu ştie că orice politician, chiar şi din Ardeal, după ce stă mai mult de un cincinal la Bucureşti, devine una cu miticii? În Orban nu poţi avea încredere nici dacă-i pui bocancul pe grumaz, tot va găsi o cale să-ţi fure plachiurile.

Șeful PNL i-a dat o lecţie de politică dâmboviţeană lui Bolojan. În timp ce şeful judeţului umbla pe la sate să vadă cum să bage gazul și cum să facă centuri, fostul premier îşi făcea mendrele numai pentru a ajunge şeful Camerei Deputaţilor. Problema nu e că liberalii bihoreni nu au un reprezentant în Guvern, ci că unul dintre cei mai buni miniştri, Marcel Boloş, a fost sacrificat pentru postul lui Sică Mandolină.

Pe de altă parte, Bolojan are vina lui. În astfel de momente, te duci acolo unde se trag sforile şi baţi cu pumnul în masă, nu te încrezi în poveştile turnate la telefon de derbedeii politici din PNL.

Că partidul liberal e o variantă ceva mai alfabetizată a PSD-ului se vede din ce oameni e populat. Abia s-au găsit câteva voci care să-l critice pe Orban, care a ştiut să pună batista pe ţambal. Sibiului i s-a închis gura cu un post pentru doamna Raluca Turcan, clujenii lui Boc s-au abţinut pentru că Lucian Bode a fost instalat totuși la Interne şi probabil că şi pentru liniştirea lui Bolojan era pregătit postul de ministru de Finanţe, numai că Boloş, spre lauda lui, nu merge unde nu se pricepe.

Sfidarea maximă a fost atinsă când la Educaţie a fost numit Sorin Câmpeanu, salvatorul plagiatorilor. Vă daţi seama că dacă ipochimenul nu dădea amnistie pentru hoţii intelectuali, azi PSD Bihor nu mai trimitea în Parlament doi plagiatori?

Acum patru ani circulau poze cu o pipiţă ce avea un tricou pe care scria: "Mă piş pe el de vot". Aştept ca Orban să aibă onestitatea ca atunci când va veni în Bihor să vină cu un tricou pe care să scrie: "M-am pişat pe votul vostru, bihorenilor".

Bolojan şi echipa lui trebuie să decidă repede pe ce drum o apucă. Alături de bandiţii politici de la Bucureşti e sinucidere curată. Cum mai sunt patru ani până la viitoarele alegeri, se poate crea un partid regional, de orientare occidentală, situat cât mai departe de putoarea ce vine dinspre Dâmboviţa.