Iubitorii de mişcare sunt invitaţi vineri, de la ora 16, în Piața Unirii din Oradea, la „cea mai mare oră de sport”, care va fi coordonată de cunoscuta antrenoare de kangoo jumps Kinga Sebestyen. Doritorii pot participa fie cu ghetele specifice tipului de antrenament pe care aceasta îl promovează, fie fără ele.

Evenimentul va avea loc în cadrul festivalului oraşului, FestiFall, iar la el vor lua parte şi sute de elevi îmbrăcaţi în uniforme de la Liceul Don Orione, Liceul Teoretic "Aurel Lazăr", Colegiul Naţional Emanuil Gojdu şi Liceul cu Program Sportiv "Bihorul".

"Pe lângă aceştia, îi vom avea alături pe mai mulţi antrenori de kangoo jumps din Oradea şi din alte regiuni ale ţării. Doritorii vor putea închiria ghete speciale pentru sărituri de la instructorii din judeţ, dar pot să vină și fără ele. Eu voi ţine un antrenament potrivit atât celor care vor sări pe ghete, cât şi celor care vor veni fără. Eu cred că va fi cea mai mare oră de sport, prin numărul de participanți pe care-l așteptăm", a explicat, pentru BIHOREANUL, antrenoarea Kinga Sebestyen.

Evenimentul din Piața Unirii a fost gândit pentru a sărbători patru ani de la intrarea Oradiei în Cartea Recordurilor. În 2019, tot în centrul oraşului, aproape 1.700 de participanţi au participat la „cea mai mare oră de kangoo”, care a cuprins 10 minute de încălzire, 32 de minute de sărituri în mod continuu şi 10 minute de relaxare. Intrarea în Cartea Recordurilor a fost certificată în primăvara anului 2020.

Iniţiativa de vineri aparţine, ca în 2019, echipei "KAPO - Sănătate pe Ghete", din care fac parte Kinga Sebestyen, promotoare a acestui sport în toată ţara, şi medicii orădeni Alin Iova, Dorina Fărcaş şi Olivia Burtă.

Cei care doresc să participe trebuie să se înscrie completând un formular online. Aceştia trebuie să se prezinte în Piața Unirii îmbrăcaţi cu pantaloni sport de culoare neagră, tricouri ori maiouri albe, roşii, galbene ori albastre, şi cu un balon colorat în nuanţa tricoului.

"Va fi un flash mob dedicat sportului şi stării de bine şi vom fi filmaţi cu drona", a mai spus antrenoarea.

Ora de sport va începe la 16 şi va dura circa 40 de minute. Participanţii sunt sfătuiţi să ajungă cu 10 minute mai devreme, pentru a se aşeza la locul potrivit, în funcţie de culoarea tricoului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!