Cei cinci angajaţi ai Primăriei Oradea trimişi în autoizolare s-au întors începând de miercuri la muncă, după ce testul pentru infectarea cu COVID-19 a ieşit negativ.

"Colega noastră care a luat parte la un eveniment la care a participat şi o persoană cu Covid-19 a fost testată pentru a vedea dacă este infectată. Rezultatul testului a venit marţi seară şi este negativ. Angajaţii din acel birou aflaţi în autoizolare au fost rechemaţi la lucru începând de miercuri", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

Cei cinci angajaţi ai Biroului Achiziţii, aflat în directa subordonare a primarului Ilie Bolojan, şi-au reluat miercuri activitatea. Preventiv, biroul a fost dezinfectat şi ţinut închis încă de săptămâna trecută.

Incidentul a dus la înăsprirea verificărilor privind modul în care funcţionarii respectă măsurile de protecţie împotriva infectării cu COVID-19.

De la instaurarea stării de alertă, angajaţii Primăriei sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, sub ameninţarea unei penalizări cu 10% din salariu. Salariaţii sunt îndemnaţi să folosească inclusiv mănuşi, să se spele pe mâini cât mai des, să aerisească încăperile frecvent şi să evite, pe cât posibil, părăsirea biroului.

În fiecare dimineaţă, la începerea programului de lucru, pe ecranul calculatoarelor din Primărie se afişează un comunicat (foto) care le reaminteşte funcţionarilor de obligativitatea respectării măsurilor de protecţie.

"Pe durata stării de alertă, în incinta clădirii Primăriei Oradea se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe toată durata prezenţei în instituţie", se menţionează în mesaj.