Cei doi bărbaţi condamnaţi, marţi, la pedepse cu detenţie pentru că, în 2011, au incendiat casa pădurarului Gavril Luca de la Ocolul Silvic Aleşd au fost găsiţi şi încarceraţi, miercuri, de poliţiştii din Bihor.

Este vorba despre Alin Gavril Urs, 29 ani, din comuna Lugaşu de Jos, ridicat de poliţiştii din Tileagd, şi Valentin Ciuclea, 31 ani, din Măgeşti, găsit de poliţiştii din Borod.

"Pe numele celor doi, Judecătoria Aleşd a emis mandate de  executare a unor pedepse privative de libertate, fiind condamnaţi definitiv la câte 2 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere", a declarat, joi, agentul principal Ioana Lascău, de la Biroul de Presă al Poliţiei.

Curtea de Apel Oradea s-a pronunţat, marţi, în procesul declanşat pe numele persoanelor care, în noaptea de 22/23 iunie 2011, au incendiat casa pădurarului Gavril Luca de la Ocolul Silvic Aleşd.

Pe lângă Urs şi Ciuclea, judecătorii l-au condamnat şi pe complicele celor doi, Cornel Bulzan, la 2 ani de închisoare, însă cu suspendare sub supraveghere a executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Totodată, Curtea de Apel a dispus obligarea în solidar a celor trei la plata sumei de 80.000 lei, cu titlu de daune materiale, precum şi a sumei de 5.000 lei, cu titlu de daune morale în favoarea victimei lor. Sentinţa este definitivă.