Barta Laszlo şi Gheorghe Popa, doi orădeni trimişi în judecată anul trecut pentru că, în octombrie 2008, au incendiat un autoturism aparţinând fostului patron al clubului Seven, Ciprian Petrică, au fost condamnaţi de Judecătoria Oradea la câte 4 ani de închisoare cu executare, Barta pentru instigare la distrugere, iar Popa pentru distrugere.

Totodată, cei doi au fost obligaţi de instanţă la plata unor despăgubiri în valoare de 20.500 euro, suma reprezentând contravaloarea creditului pe care Ciprian Petrică l-a contractat pentru cumpărarea maşinii şi dobânzile aferente.

Sentinţa Judecătoriei nu este definitivă, fiind atacată de cei doi bărbaţi, prin apel, la Tribunalul Bihor, pe considerentul că este "prea aspră".

Barta Laszlo şi Gheorghe Popa au incendiat autoturismul fostului patron al clubului Seven, un Volkswagen Golf, în noaptea de 16/17 octombrie 2008, la comanda lui Barta Attila, fratele celui dintâi, din răzbunare.

Scandalul a pornit de la o tonetă din Parcul 1 Decembrie pe care Ciprian Petrică le-a vândut-o fraţilor Barta cu condiţia să nu vândă aceleaşi produse cu cele comercializate în chioşcul lui, situat în imediata vecinătate. Cum cei doi fraţi nu au respectat înţelegerea, Petrică a întrerupt alimentarea cu curent electric la chioşcul lor, acesta fiind legat la contorul lui, obligându-i să-şi facă un racord separat.

Supărat, Barta Attila a hotărât să se răzbune. În prima fază, pe 6 septembrie, şi-a pus fratele, pe Barta Laszlo, să-i taie omului de afaceri cauciucurile de la maşină, un Audi. Apoi, în noaptea de 16/17 octombrie, în acelaşi an, Barta Laszlo i-a plătit unei cunoştinţe, Gheorghe Popa, 200 euro pentru a-l ajuta să-i incendieze acestuia un alt autoturism, VW Golf, proaspăt achiziţionat. Cei doi au fabricat un cocktail Molotov pe care l-au aruncat în maşina lui Petrică, parcată în faţa casei pe strada Meşteşugarilor.

Barta Laszlo şi Gheorghe Popa au fost trimişi în judecată, în aprilie 2009, pentru instigare la distrugere respective distrugere. Barta Attila, anchetat la rândul lui pentru instigare la distrugere, a fost scos de sub urmărire penală din lipsă de probe.