Cei doi pensionari, soţ şi soţie, răniţi grav în seara zilei de 16 august într-un accident rutier provocat de un şofer imprudent în zona trecerii de pietoni de lângă Oradea Plaza, se simt mai bine, bărbatul fiind transferat deja de pe secţia de Terapie Intensivă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Oradea, dr. Hadrian Borcea, soţia acestuia rămâne internată, în continuare, pe secţia de Terapie Intensivă, deoarece a fost supusă săptămâna trecută unei operaţii. "Pacienta a suferit o intervenţie chirurgicală la nivelul toracelui, însă şi starea ei, extrem de gravă la început, este staţionară, uşor spre pozitiv", a declarat dr. Hadrian Borcea.

Cei doi soţi au fost accidentaţi în faţa complexului comercial Oradea Plazza de şoferul unui Opel Vectra. Respectivul, Ionuţ Cloboc, 28 ani, a apăsat prea tare pedala de acceleraţie pentru a forţa culoarea verde a semaforului şi a acroşat întâi din spate un autoturism după care a ieşit în decor, peste trecerea de pietoni şi scuarul de flori care delimitează şoseaua de liniile de tramvai.

Cele două victime aflate pe trotuar, soţ şi soţie, aşteptau să treacă strada în momentul în care au fost lovite de maşina şoferului imprundent. Liviu Blaj, fost contabil al Consiliului Judeţean Bihor şi soţia sa, Elvira, fostă profesoară de biologie la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu", au fost internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea cu traumatisme pe fiecare segment al corpului: la cap, torace, abdomen şi membre iar medicii au fost iniţial rezervaţi cu privire la şansele lor de recuperare.