Tribunalul Bihor s-a pronunţat la sfârşitul săptămânii trecute în cazul celor doi soţi orădeni, Kralocki Iosif şi Hajnalka, trimişi în judecată în luna ianuarie a acestui an de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor sub acuzaţia de incest şi viol, după ce s-a descoperit că au abuzat sexual de propria lor fiică bolnavă psihic.

Astfel, judecătorii l-au condamnat pe Kralocki Iosif la o pedeapsă de 15 ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pentru o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, iar pe soţia sa, Hajnalka, la 7 ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pentru o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale. Printre drepturile interzise celor doi se află acelea de a fi părinte, tutore şi curator.

Kralocky Iosif, 42 de ani, a fost arestat pe 30 noiembrie anul trecut de Tribunalul Bihor, sub acuzaţia de viol şi incest, după ce a abuzat sexual de propria fiică bolnavă psihic, Szandi, în vârstă de 15 ani.

Ancheta împotriva acestuia a pornit în urma unei sesizări făcute de învăţătoarea adolescentei, după ce fata a dezvăluit că, în ultimii doi ani, a fost obligată în mai multe rânduri să întreţină relaţii sexuale orale şi normale cu tatăl ei.

Ulterior, în timpul audierilor, procurorii au aflat că fetiţa a fost violată nu doar de tatăl ei ci şi de mamă, Kralocky Hajnalka, motiv pentru care au început urmărirea penală şi împotriva acesteia, pentru viol.

În timpul investigaţiilor, Tribunalul a decis instituţionalizarea de urgenţă a adolescentei abuzate, iar ulterior şi a băieţelului de 7 ani rămas în grija soţilor Kralocki. Băieţelul a fost născut de fiica din prima căsătorie a femeii tot în urma unui viol comis de Kralocki Iosif, şi fusese adoptat de cei doi soţi după fuga din ţară a mamei copilului, care nu a mai putut suporta abuzurile tatălui ei vitreg. Decizia magistraţilor a fost motivată, pe lângă condiţiile improprii în care trăia familia, şi de problema penală a celor doi părinţi.

Sentinţa Tribunalului Bihor nu este definitivă, ea putând fi atacată, prin recurs, la Curtea de Apel Oradea. Până la pronunţarea unei sentinţe finale, magistraţii Tribunalului au dispus menţinerea în arest a bărbatului violator, dar şi interdicţia de a părăsi ţara, dispusă la începutul procesului, pentru soţia acestuia.