Cu o avere de 13 miliarde de lei, frații Dragoș și Adrian Pavăl, patronii Dedeman, au urcat pe primul loc în topul întocmit de Forbes România al celor mai bogați români.

Clasamentul îl menționează și pe patronul discret al grupului de telecomunicații RCS&RDS, Zoltan Teszari, clasat în primele 20 de poziții.

Mai precis, Teszari este pe locul 14, cu o avere estimată la 1,9 miliarde de lei.

Digi (RCS&RDS) a înregistrat, anul trecut, venituri de 1,4 miliarde de euro, în creștere cu 12,7% față de 2020. De altfel, grupul, care deține o poziție puternică pe segmentul serviciilor de televiziune, internet fix și telefonie fixă în România, este unul dintre cei mai importanți contribuabili la bugetul de stat și a virat taxe și impozite în valoare de 62 milioane de lei în luna septembrie. În total, în primele nouă luni ale acestui an, valoarea contribuțiilor fiscale ale filialelor din România sa ridicat la 724 milioane de lei”, scrie Forbes România.

Interesant la conducerea topului este că frații Pavăl l-au detronat pe Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath, a cărui avere s-a prăbușit odată cu scăderea cotațiilor afacerii sale. Patronii Dedeman sunt pentru prima oară pe primul loc al acestui clasament, iar asta datorită unor investiții imobiliare.

Locul 2 în topul Forbes România este ocupat de Ion Țiriac, cu o avere de 8,5 miliarde de lei din sectoarele auto, imobiliar și financiar, iar pe trei se află Daniel Dines.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!